Pizza Brava (Mikołów)

Kolejnym miastem jakie postanowiliśmy sprawdzić jest Mikołów, a pierwszą pizzerią - Brava. Dotychczasowe opinie nie dawały nam 100% pewności, czego możemy się spodziewać po tym miejscu. Wybraliśmy pizzę El Paso (sos meksykański, ser, cebula, kukurydza, papryka, kawałki kurczaka). Pierwsze, co rzuciło się w oczy to to, że pizza jest pieczona w formach, nie ma tradycyjnych brzegów, a składniki prawie wylewają się z pizzy. Ciasto jest dość grube, a pizza wydaje się ciężka i tłusta. Nie dziwi nas, że opinie o lokalu są skrajne. Na pewno nie zjemy tutaj typowej pizzy, ale stosunkowo niewielką (28cm) dużą pizzą zdecydowanie można się najeść -co jest sporym plusem.

Nie można zarzucić kucharzom, że oszczędzają na składnikach. Sam lokal jest urządzony w dość prosty, ale elegancki sposób, niestety brak jakichkolwiek zniżek dla studentów, czy choćby happy hours.